Skumtomtefudge Banana Caramel

-

Ni vet de där godisarna som smakade banankola, som iaf fanns när jag var liten? Banana Skids eller något liknande (godisarna kanske finns kvar? Länge sedan jag såg dem dock). I alla fall, årets smak av skumtomtar smakar precis som de godisarna och jag fick flashbacks från barndomen. Såklart ville jag göra Skumtomte Banana Caramel av godisarna nu när hösten är här och vi tar stora snabba steg mot julen.

Och årets smak på skumtomtar passar alldeles utmärkt som fudge. Fudgen smakar kanske inte så mycket jul men den smakar gott – och det är väl huvudsaken? Så köp en påse och koka fudge till helgens mys!

1 påse skumtomtar, ca 12 st, klippta i mindre bitar
50 g smör
1,5 dl socker
1 dl grädde
150 g vit choklad (tips – köp chokladknappar, de är redan ”hackade” och dessutom billigare i inköp)

Lägg alla ingredienser utom chokladen i en kastrull och låt koka upp. Låt koka tills tomtarna smält och allt har blivit en homogen smet. Det behövs inga termometrar, utan kör på att smeten är jämn. Under tiden hinner du också ta fram en ugnsfast form med ett bakplåtspapper.

Ta kastrullen åt sidan och häll ner dina chokladknappar (alternativt hackad choklad). Ibland får jag sätta tillbaka kastrullen på spisen en kort stund, så chokladen smälter in i smeten bättre. Häll upp smeten i din ugnsfasta form och låta smeten rinna ut till ett jämnt lager.

Ställ in formen i kylen och låt kallna. Skär sedan snygga kuber av din Skumtomtefudge Banana Caramel och bjud alla nära och kära.

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar