Kesobiffar är en middag jag har skrivit om förut, men vissa favoriter återkommer ju då och då helt enkelt för att de är så goda. Jag har varierat den lite mellan åren men kanske var dessa de godaste jag har gjort? Kolla in dessa goda kesobiffar och rör ihop en laddning i veckan. För vegetarisk middag så är det bara att hoppa över baconet.
500 g keso
Ca 1-1,5 dl vetemjöl (men ta lite i taget och rör tills då får en fast ”deg”)
Salt & peppar
Ev kryddor eller kanske rökarom
Tomatpuré
Mozzarella i mindre bitar
Ströbröd för panering
Till servering:
Creme fraiche
Lingonsylt
Ev bacon
Töm en förpackning keso i en bunke och strö över vetemjöl. Ta lite i taget, rör om och tillsätt mera vetemjöl tills du har en konsistens som går att forma. Smaksätt med salt & peppar och kanske andra kryddor du gillar.
Nu börjar det kladdiga jobbet. Ta en dryg matsked smet i handen och platta ut. Kläm ut lite tomatpuré och en bit mozzarellaost. Lägg på lika mycket smet och platta ut och se till att du stänger igen biffen. Lägg ner i ströbröd och panera din kesobiff.
Stek dina biffar i smör och servera med creme fraiche, lingonsylt och ev bacon. Rivna morötter eller en blandad sallad är också gott att ha på sidan. Smaklig måltid och hoppas du gillar dessa goda kesobiffar!