Idag kände jag för att laga ihop en riktigt god pasta till sen lunch. Jag kollade i frysen redan igår och hittade ett paket lövbiff som jag tog fram (det är alltid bäst om frysta varor får tina långsamt i kylen, så ta gärna fram det dagen innan). Jag visste att jag också hade två paket färsk tagliatelle så då var middagen nästan klar. Häng med och skapa en lövbiffspasta med St Agur.
Jag gjorde vår pasta som sen lunch mest till Daniel och att han skulle iväg en viss tid, så jag hann inte skära upp grönsaker. Men det är såklart godast att också ha på sin tallrik. Det blir ganska mycket mat, så det räcker även till matlådor imorgon om ni vill.
2 paket färsk pasta (funkar lika bra med torr pasta)
400 g lövbiff
1 gul lök
Ca 1 dl grädde
Ca 1 dl creme fraiche
Några klumpar fryst spenat
1 köttbuljongtärning
1-2 msk soja
Valfri mängd St Agur, jag hade ca 100 g
Svartpeppar
Sätt igång en pastakastrull och även en stekpanna. Hacka löken och fräs den först. Skär lövbiffen i strimlor. Peta löken åt sidan och lägg ner lövbiff för en hastig stekning (lövbiff kan bli segt om det får steka för länge).
Häll på grädde, creme fraiche, spenat, köttbuljong och soja och låt puttra några minuter. Strax innan pastan är klar så skär du ner ädelosten i mindre bitar och låter smälta ner i pannan. Blanda ner avrunnen pasta och blanda runt. Viktigt att ädelostsåsen kommer åt all pasta. Avsluta din lövbiffspasta med St Agur med valfri mängd svartpeppar.