Jag hade hittat en påse grönkål på halva priset häromdagen, men visste inte riktigt vad jag ville göra av den – men bra pris, så jag köpte ändå. Väl hemma så ville vi äta klassikern ugnsbakad lax med romsås (en rätt som Saga älskar och som vi ätit så många gånger – alltid lika gott) och då svänger jag ihop en panna gräddstuvad grönkål på sidan.
Det funkade finfint att servera gräddstuvad grönkål på sidan av lax och potatis, men den funkar även på sidan av en god bit kött.
Ca 200 g grönkål (där du tagit bort stammen)
Smör att steka i
Grädde
Salt – gärna örtsalt
Riven Västerbottensost
Värm upp en stekpanna på medelvärme. Lägg i smör och lägg i grönkålen. Låt fräsa några minuter innan du häller på grädde. Låt puttra och smaka av med örtsalt. Ta stekpannan av plattan och strö över riven Västerbottensost.
Servera till din vanliga middag, det spelar ingen roll om det är stekt falukorv eller en ugnsbakad fisk. Gräddstuvad grönkål funkar till det allra mesta.