Pulled pork var det länge sedan vi pratade om, men det är en otroligt god maträtt! Saga och jag hade en bit fläskkött som vi valde att vidareförädla till pulled pork med jultouch tack vare att vi tillsatte apelsin. Funkade alldeles utmärkt till vår söndagsmiddag.
En bit fläskkött, brukar vara strax under 1 kg
Ca 2 dl BBQ-sås
1 gul lök i klyftor
1 stor vitlöksklyfta i mindre bitar
2 msk köttfond
Svartpeppar
Zest och saft från 1 ekologisk apelsin
Sätt ugnen på 125 grader och lägg köttbiten i en gryta. Häll på BBQ-sås, lök, vitlök, fond, svartpeppar och apelsin. In i ugnen i totalt ca 5h, men då kan man ju istället göra annat. Det går också att dela köttet i mindre bitar och koka i en kastrull.

Om du är hemma under tiden, så kan du ta ut och ösa köttet någon gång varje timme, alternativt vända på bitarna. Mot slutet kan du också hjälpa till genom att börja dra/skära i köttbiten, så den blir mindre. När allt till slut är klart och du tar ut din form, så ska du kunna dra isär köttet med två gafflar. Dra isär allt och blanda sedan upp det med såsen som är runt omkring, och du har en stor laddning väldigt gott kött att använda. Tack vare såsen som blir till under tillagningen, så blir köttet saftigt, och det behövs ingen/bara lite sås på sidan.
Denna gång valde vi att servera vår pulled pork med jultouch som en taco. Med tortillabröd, med sallad (också med apelsin i) och en god vitlökssås. Mums!

