För första gången så gjorde jag egen sill till vårt julbord det här året. Jag har ju sett massor av recept och alla har sett så himla enkla ut, så varför skulle inte jag prova? Hittade en currysill inne hos Ernst som jag kopierade och ställde fram. Riktigt god och en fräsch smak som passade utmärkt till allt det andra på julbordet.
Jag känner mig stärkt efter detta första försök, så till påsk, midsommar och nästa jul så kommer det att komma fler recept. Brukar ni göra egen sill? Vilken är er bästa smaksättning? Kommentera gärna så får jag fler sorter att prova.
1 förp inlagd sill, så kallad fem-minuters sill
1 krispigt äpple
1 dl crème fraiche
2 msk sillspad
2 tsk curry
1 msk honung
Blanda ihop creme fraiche, curry och honung i en bunke. Skär äpplet i mindre bitar och lägg ner i röran. Blanda om så äpplet inte hinner bli brunt. Skär lagom stora bitar av dina sillfiléer och lägg ner i samma bunke. Rör om och späd ev ut med lite sillspad.


Glömde tyvärr att ta en roligare bild på julbordet, där currysillen var med – men tro mig. Den gör sig fin och smakar gott!