Jag slår ju gärna ett slag för enkla och goda maträtter, helst alla dagar i veckan. Pasta är en återkommande favorit då det går att göra såå många goda rätter med pasta. Bland annat Pasta puttanesca och kanske kan det bli ett tips inför påsk?
Spagetti eller valfri långpasta
1 burk hela tomater
1 liten gul lök
5 cm purjolök (bara för att jag hade kvar och ville bli av med)
1 vitlöksklyfta
1 tsk Zeta sardellcreme, finns färdig på tub så man alltid kan ha det hemma
ca 10 oliver
1-2 msk kapris
Riven ost
Burrata-ost
Svartpeppar
Persilja – valfritt
Börja med att sätta på en kastrull med pastavatten. Hacka lök, purjolök och vitlök och fräs i en stekpanna. Häll ner innehållet från tomatburken i stekpannan. Tryck sönder tomaterna lite slarvigt i stekpannan, så innehållet blandas med löken. Tryck ut sardellcreme och lägg ner både oliver och kapris och låt puttra medans pastan blir klar.
Häll av pastan och häll ner den i stekpannan. Blanda runt så pastan täcks av tomatsåsen. Lägg upp pastan i en snygg skål och toppa med riven ost, svartpeppar och om du har lite persilja. Denna gång hade jag ingen parmesan utan valde att lägga på en bit burrataost. Voila – enkelt och väldigt gott!

