Hösten har börjat smyga sig på oss på allvar och därmed rutiner med jobb och skola samt träningar. Då är det perfekt att kunna göra en stor laddning mat ibland så det räcker till fler än en måltid. Jag hade tacofärs över från helgen och gjorde därför en tacolasagne till middag och matlåda. Perfekt både för att det enkelt blir mycket mat men också för att lasagne många gånger är godare dagen efter.
Överbliven tacofärs alternativt ca 400g ny färs
Rivna morötter
Färsk spenat
Lasagneplattor (hittade färska i frysen men torra funkar lika bra)
Ostsås
25 g smör
3-4 msk mjöl
Mjölk tills det är lagom tjockt, ca 5 dl
Valfri riven ost, jag hade en blandning hushållsost och Västerbottensost
Salt & peppar
Ev chili ifall du vill ha lite sting
Sätt ugnen på 200 grader och ta fram en ugnsform. Pensla lite olja i botten och börja med ostsåsen.
Smält smör i en kastrull och vispa ner mjölet. Fyll på med lite mjölk i taget och vispa hela tiden. När såsen känns lagom tjock tar du kastrullen av plattan och vispar ner riven ost. Smaksätt med salt, peppar och eventuellt lite chili.
Tacolasagne
Börja med lite ostsås i botten på din ugnsform och lägg ner ett lager lasagneplattor. Fortsätt med tacofärs uppblandat med rivna morötter och lägg även ett lager färsk spenat. Nästa lager lasagneplattor och fortsätt med färs, morötter och spenat tills allt är slut. Avsluta med ett lager lasagneplattor och häll sedan resterande ostsås på toppen.
Sätt in i ugnen och grädda tills lasagnen fått en lagom gräddad yta, någonstans 20-30 min brukar vara lagom. Servera din tacolasagne till middag och matlåda – gärna tillsammans med ytterligare sallad. Såå gott!


