Som jag var inne på för några dagar sedan, så har butikerna börjat sälja mera kycklingfärs till bra pris (samt bättre för miljön än motsvarande nötfärs). Då hade jag köpt två paket (500g) för 80kr och gjort av med det ena i en magiskt god satay-gryta. Nu hade jag ett paket kvar och då blev jag sugen att testa Flygande Jacob på kycklingfärs. Sagt och gjort så blev det middagen idag.
500 g kycklingfärs
Ev grillkrydda
1 paket bacon
2 bananer
Jordnötter
1,5-2 dl grädde
0,5 dl Heinz chilisås
Till servering:
Kokt ris
En god sallad
Stek kycklingfärsen och krydda eventuellt med grillkrydda (i original Flygande Jacob ska det vara grillad kyckling). Skär upp och stek även baconet.
Sätt ugnen på 200 grader och ta fram en ugnsform. Lägg kycklingfärs i botten, toppa med stekt bacon och fortsätt sedan med slantade bananer och jordnötter.
Blanda sedan grädde och chilisås i en annan bunke och häll över. Sätt in i ugnen ca 15-20 min, ungefär samma tid som det tar för riset att koka. Medan ugnsformen är i ugnen och riset kokar, så hinner du också blanda en god sallad och duka bordet.


Ta ut din Flygande Jacob på kycklingfärs ur ugnen och ställ fram på bordet tillsammans med kokt ris och sallad. En perfekt middagsrätt vilken dag i veckan som helst.


