Höstens godaste äppelkaka

-

Jag bakade höstens godaste äppelkaka häromdagen och den var såå god! Sådär segmjuk och lagom söt så man inte riktigt kan få nog av den. ”Bara en bit till…”

Nu valde jag att servera den utan något på sidan men den passar såklart ihop med en klick lättvispad grädde eller en kula vaniljglass. Ta vad du gillar bäst helt enkelt.

3 ägg
4 1/2 dl strösocker
1 1/2 tsk bakpulver
4 ½ dl vetemjöl
225 g smör

Äppelfyllning
3-4 äpplen, gärna svenska nu när de är som bäst
2 tsk kanel
2 msk strösocker

Sätt ugnen på 200 grader och ta fram en ugnsform, min är ca 35*25 cm stor. Lägg i ett bakplåtspapper. Ta fram en stor bunke och knäck i äggen. Tillsätt socker och vispa äggsmeten vit och pösig. Blanda vetemjöl och bakpulver i en annan liten bunke och rör ner det i äggsmeten. Tillsätt det smälta smöret.

Skär äpplena i tunna skivor och sätt ner dem i ett snyggt mönster. Strö sedan över socker och kanel. Sätt in ugnsformen i ugnen och låt stå ca 30 min – kontrollera när den har stannat och känns klar. Ställ kakan för att svalna och skär sedan bitar av höstens äppelkaka. Mums verkligen!

Så god kaka att njuta av på eftermiddagsfikat – på hemmakontoret denna gång.

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

2 KOMMENTARER

  1. Hej Maria!
    Denna äppelkaka kommer jag säkerligen att baka. Möjligtvis med lite mindre socker och definitivt utan kanel som i och för sig passar bra till äpple men jag föredrar att mixa de torra gröna kapslarna kardemumma och blanda det med sockret. En gudomlig smaksensation som jag härmed föreslår dig att pröva.
    Vänliga hälsningar från Philippe Hässlekvist

Lämna ett svar