Crepes (eller crêpes som det egentligen stavas) är en perfekt rätt att laga av överblivna pannkakor. Om barnen är mätta och du behöver en matlåda till imorgon. Då är halva jobbet redan klart och det är bara att svänga ihop en stuvning och rulla ihop. Gratinera en kvart i ugnen och sen är morgondagens lunchlåda klar. Här kommer crepes med räkfyllning som jag festade på till middag idag (och får som matlåda imorgon).
Börja med pannkakorna
3 ägg
3 dl vetemjöl
6 dl mjölk
Ev vetekli för att få mera fibrer och också att pannkakan håller ihop bättre, ca 1-2 msk
Salt
Vispa ihop och låt gärna stå en stund, så mjölet hinner svälla en aning. Grädda tunna pannkakor och lägg dem åt sidan för att svalna.
Räkstuvning
Räkor, jag hade 80g avrunnen vikt
Ev smörstekta champinjoner (jag hade över och blandade ner så inget måste)
Ca 20g smör
1-2 msk mjöl
1 dl grädde
0,5-1 dl mjölk.
Salt & peppar
Hackad dill
Pressad citron
Börja med själva stuvningen. Smält smöret och vispa ner mjöl. Späd sedan med grädde och mjölk så du får en lagom tjock konsistens. Ta av från plattan och lägg ner räkorna (slarvigt grovhackade). Smaksätt också stuvningen med dill, pressad citron samt salt & peppar.

Crepes med räkfyllning
Sätt ugnen på 200 grader och ta fram en smord ugnsform. Lägg ut en pannkaka och lägg en sträng räkstuvning på nedre tredjedelen. Rulla ihop pannkakan och fortsätt med nästa. Lägg dem tätt i en smord ugnsform och strö över riven ost. Gratinera dina crepes i ugnen tills osten smält och crepesen är genomvarma, ca 15 min.
Servera med en god sallad och gärna någon gräddfil/creme fraichesås.

