Ikväll kom jag hem från golfbanan och lite hungrig/lite sugen på något enkelt och gott i soffan. Jag har sett flera som skrivit om en pickle-dipp till chipsen, så jag började leta lite. Hittade ett recept hos Köket som jag följde något så när. Använde creme fraiche istället för färskost tex. Så här kommer mitt senaste bidrag i tillbehörskategorin. Fried pickle chipsdipp. Om det var gott? Oh ja!
Panko
Smör för att steka panko i
2 dl creme fraiche
1-2 finhackade saltgurkor
En skvätt picklingslag från saltgurkaburken
1 vitlöksklyfta
Paprikpulver
Strösocker
Salt & peppar
Dill
Gräslök
Börja med att smörsteka panko. Smält lite smör i en stekpanna och strö över panko. Rör om så det inte bränns och ta av stekpannan när du fått lite färg på pankon.
Mät upp creme fraiche i en liten skål och tillsätt finhackad saltgurka, lite picklingslag, riven vitlök, paprikapulver, strösocker, salt, peppar, hackad dill samt ca hälften av den smörstekta pankon. Rör om och smaka av.
Välj hur du vill servera din dipp, antingen i en djupare skål (som jag på bilden) eller om du breder ut dippen på ett fat, så man får topping på varje chipsdipp. Oavsett så toppar du din dipp med resterande smörstekt panko och finhackad färsk gräslök.
Servera din fried pickle chipsdipp med valfria chips. Själv hade jag Estrella brynt smör & chili hemma, så det fick det bli för mig. Sen måste jag också få tipsa om alkoholfri Skumpa Spritz (från Gbg Soda, tillverkad i Sverige) som jag köpt på Systembolaget. Alltihop blev riktigt gott!

