Sushi

-

Jag var i Stockholm i mitten av januari och gick dubbelt med en kollega. Bra att få följa med ut till kunderna och se dem i ögonen, istället för att sitta över telefon. Man är ju lite mera ”utsatt” på deras mark liksom. Detta var också veckan då jag skulle upptäcka sushi, därav mitt inlägg.

Det är nice att få åka till Stockholm då och då (även om det är minst lika nice att få åka därifrån). Uppleva storstadspulsen, shoppa i lite andra butiker än vad som finns hemma i Östersund och den här gången upptäcka sushi på riktigt. Jag har ätit sushi förut, men aldrig varit så där frälst som vissa kan bli. Funkar väl, men det är lite bökigt och det känns som för lite mat?

Jag började min vecka i storstan, med att inte hitta något vettigare lunch än McDonalds. Höjden av skräpmat enligt mig, och får jag välja så väljer jag never ever McDonalds. Jag tycker att hamburgarna inte smakar gott, de är ljumma och bröden är mjuka. Den här gången beställde jag något lite mera udda, fick vänta längre men fick också en riktigt varm burgare. Helt ok smak också, eller så berodde det mest på att jag var vrålhungrig? Jag lär inte äta där i närtid oavsett då jag sedan många år dömt ut dem som annat än akutmat.

 

När jag nu bodde på Drottninggatan på Bentleys Hotel i tre nätter, och hade en takeaway-sushibar precis utanför dörren, så var det så enkelt att handla en takeaway två av tre kvällar och ta med upp på rummet. Och döm om min förvåning när det faktiskt var väldigt gott! Fräscht! Och beroende på strl på takeaway, så var det absolut lagom mycket. Efter mitt Stockholmsbesök så har jag ätit sushi flera gånger hemma i Östersund. Så mina ögon har öppnats. Lite senare än för andra människor? Men det är bättre sent än aldrig!

Sushi

Jag bjuder också på ett par bilder från Drottninggatan. Första kvällen utan snö, och andra kvällen då snön singlade vackert ned. Jag är från Norrland och jag älskar snö!

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Glögg som fredagsdrink

Hyfsa till dig tack!

Chorizopizza med grönkål

Goda chokladkottar till advent

Asiatisk silkestofu-middag

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar