Punschrulle eller dammsugare?

-

Jag upptäckte i tisdags att det var punschrullens dag, utan att jag hade någon punschrulle hemma. Detta måste jag göra något åt, för hemmagjorda punschrullar är verkligen supersmarriga! Jag måste ju lära mig de där fasta dagarna, så jag hinner baka innan. Men hey – jag är ny på det här med blogg ;)

Sagt och gjort, punschrullar ska det bli! Men att göra det så krävs det lite delmoment. Del 1 är att baka en sockerkaka och det gjorde jag kväll 1.
Det här hade jag i min sockerkakssmet:

50g smält smör
2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk

Sätt ugnen på 175grader.
Vispa ägg och socker poröst. Blanda torrvarorna först för sig, och sen ner i äggsmeten.
Avsluta med mjölk och det smälta smöret.
Häll upp i valfri smord ugnsform och grädda i ca 30 min.

Del 2 är att blanda ihop punschrullesmeten. Rör ihop en smörsmet och blanda sedan ner delar av den sockerkaka du gjorde tidigare. Det här gjorde jag kväll 2.
Så här:

125g mjukt smör
3 msk socker
2 msk kakao
1 msk florsocker
1 tsk vaniljsocker
lite salt
1 msk flaggpunsch
175g sockerkaka
————
Marsipan (jag hittade bara ett tårtlock den här gången, så då får man pussla lite för att få marsipanen att räcka)

Blanda ihop smörsmeten, och tärna sedan ner sockerkakan och rör. Sockerkakan kommer att smulas sönder och blandas jämt i smörsmeten.

Lägg ett jämnt rör med smet längs marsipankanten och rulla sedan ett varv. Skär av marsipanen och skär punschrullarna i valfri längd. Lägg de färdiga punschrullarna på en tallrik och in i kylen så får de stabilisera sig.
—————
Del 3 och kväll 3 för mig, blir att smälta valfri choklad, så man kan doppa punschrullarnas kanter. Jag valde Odense mörk choklad som är 55% och smälte den.
MyGaad vad goda de är! Har ni inte provat, så måste ni!

Hemmagjord punschrulle

Punschrulle

 

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar