Jag älskar citron. I alla dess former tror jag. I helgen som var, provade vi citronpannacotta. Perfekt med en efterrätt som är både söt och lite syrlig, den perfekta blandningen enligt mig själv.
För fyra personer (då jag inte vill att en pannacotta ska bli övermäktig, utan vara ganska lite. Hellre smacka efter mera, än att man måste lämna kvar):
2 dl grädde
1 tsk vaniljsocker
Rivet skal av 1/4 citron
Saften av en ½ citron
1 tsk florsocker
1 gelatinblad
Börja med att lägga gelatinbladet i kallt vatten så det mjuknar.
Koka under tiden upp grädden och vaniljsockret.
Vispa sedan i citronsaft, citronskal, florsocker och sist det mjuka gelatinbladet.
Häll upp i snygga glas och ställ in i kylen för att stelna. Det behövs iaf två timmar, helst fyra timmar.
Innan servering, garnera med valfri topping. Idag hackade jag choklad som hade hallonsmak.