Kreolsk gryta

-

Ännu ett recepturklipp ur någon tidning när jag var yngre, vet ej vilken.
Det här har jag dock gjort väldigt många gånger och det är så gott!

Till sex personer:
9hg fläskfile i bitar
3 st kabanosskorvar i bitar
2 röda paprikor
1 liten burk syltlök
1 liten burk svarta oliver
1 dl hackad ättiksgurka
salt, peppar, mejram, kajennpeppar och sambal oelek efter smak
4-5 dl grädde
ev 1 msk mjöl för att tjocka till såsen lite

Bryn korven och fläskfilen.
Blanda i syltlöken, ättiksgurkan, kryddor och grädde. Låt stå och puttra i ca 15 min innan maten är klar. Sista fem minuterna så blandas paprika och oliver i.
Serveras med ris, grönsaker och ett glas gott rött vin. Mmm.

IMG_0042[1]

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Glögg som fredagsdrink

Hyfsa till dig tack!

Chorizopizza med grönkål

Goda chokladkottar till advent

Asiatisk silkestofu-middag

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar