Chokladtoscakaka

-

Bakning för klasskassan stod på veckans schema, då Sagas klass skulle fixa fikat till skolans Öppet Hus.
Saga fick också välja vilken kaka vi skulle baka och bidra med, och hon valde chokladtoscakaka. Med kokos då det kan finnas allergier i en skola.

Det här hade vi i den här gången:
200 g smält smör
4 ägg
5 dl socker
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 krm salt
2 tsk vaniljsocker

Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa ihop äggen och sockret så det blir poröst. Vänd sedan ner vetemjöl, kakao, salt och vaniljsocker. Rör till sist i det smälta smöret.
In i ugnen i 15 min och medans kan du röra ihop kokossmeten.

75 g smält smör
2 dl socker
1½ dl grädde
1 dl sirap
150 g kokos

Smält smöret först, och blanda sedan i sirap och grädde och låt det koka upp. Rör sedan ner kokos och låt allt blandas ordentligt.
Ta ut kakan efter 15 min och bred sedan på kokossmeten. In i ugnen igen, denna gång 10 min. Håll lite koll så inte kokosen blir bränd, bara lite lagom gräddad.
Låt svalna innan du skär upp i snygga rutor. Vi hade order om kakbitar som var 6*6 cm, så vi fick baka två långpannor för att få ihop alla bitar. Det blev ganska mycket kaka kvar dock, så vår egen frys fick sig också en laddning :)

IMG_0041[1]

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelSaffranskyckling
Nästa artikelKreolsk gryta

Kommentera