Saffranskyckling

-

Här kommer ett gammalt recept som jag inte ens vet vart jag fått ifrån. Innan jag flyttade hemifrån så satt jag och letade i olika tidningar hemma hos mamma och pappa. Ifall jag hittade något som verkade gott, så klippte jag ut det och klistrade in i en pärm.
Det här receptet hade jag testat en gång och skrivit på det utklippta receptet att det var gott! Daterat 990311 ;)

Ingredienser för fyra personer:
4 kycklingfileer
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 dl creme fraiche
½ paket saffran
1 tsk dragon
1 dl riven ost, gärna Västerbottensost

Sätt ugnen på 200grader.
Dela sönder till mindre bitar och lägg kycklingen i en ugnssäker form. Krydda med salt och peppar.

IMG_0009[1]

Blanda creme fraiche, saffran, dragon och riven ost och bred smeten över kycklingen.IMG_0010[1]

In i ugnen ca 20 min.
Servera med ris och grönsaker. Valfria tillbehör: jordnötter och bearnaisesås.
Gott både vardag, helg och i matlådan. Mums!

 

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar