Pasta med chorizo

-

Rätt ofta kör tiden ihop sig. Att jobba sina 8h varje dag samtidigt som man vill äta bra och träna, gärna varje dag. Att hinna hem, äta något lite lätt (ofta en liten tallrik fil eller dyl) för att sedan åka och träna det man har i en timme. Nästa gång du kommer hem, behövs något stadigare. Den här gången blev det en pasta med chorizo.

Igår var en sådan dag. Vi kom hem för andra gången och var vrålhungriga. Inget förberett så jag spanade in i kylen. Tjopp-tjopp-middag stod på menyn och jag hittade en st chorizo-korv, lite creme fraiche, Ajvar relish och färsk pasta. Sagt och gjort, det fick det bli:

Valfri färsk pasta, vi hade tortellini hemma
1 liten vitlöksklyfta, hackad
1 chorizokorv
½-1 dl creme fraiche
½ dl grädde
½ dl Ajvar relish, vi hade mild hemma
valfri mängd färsk spenat
salt och peppar

Sätt på en kastrull med vatten och låt koka upp.
Sätt en mindre kastrull på värme och häll i lite olivolja. Hacka vitlöken och häll i den så den får bryna lite. I med chorizon en liten stund innan man häller i creme fraiche, grädde och Ajvar relish. Låt koka ihop innan man lägger ner valfri mängd färsk spenat, typ en näve. Salta och peppra.

IMG_0078[1]

Koka pastan och när den är klar så häller man ihop allt och blandar runt. Toppa med riven parmesan.
God och snabb vardagsmat, som funkar jättebra efter träning

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar