Mazariner

-

Temadagar var det ja. Idag söndag är det mazarinens dag och jag hann inte riktigt baka så ni fick tips i förväg. Men hemmagjorda mazariner är lika goda varje dag, så det är bara att baka när ni har tid :)
Gör så här för att få 25st:

200 g mjukt smör
5½ dl vetemjöl
½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 ägg

Blanda ihop till en deg och tryck ut en degbit i varje form. Det kan vara enklare att rulla 25 st bollar först, så man vet att det ska räcka till alla. Sen är det dags för mandelmasse-smeten:

200g mjukt smör
400g mandelmassa
½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
3 ägg

Blanda ingredienserna med varandra, och fyll sedan upp formarna så det är nästan upp till toppen. Grädda ca 15 min i 175 grader, tills mandelmassesmeten bullat upp sig och fått lite färg. Ta ut och låt svalna en liten stund innan man lägger på en glasyr.

Idag gjorde jag glasyr med citron, så jag använde:

2½ dl florsocker
skalet från ½ citron (ekologisk)
saften från en hel citron

Rör runt och pendla sedan ovansidan med glasyr. Låt glasyren stelna och ta sedan en tugga ljuvlig mazarin! Så gott med den lilla syrliga touchen i glasyren!

Mazariner

 

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar