Citronpasta

-

Snabb men ändå god vardagsmat. Det ständiga problemet för en barnfamilj eller en person som prioriterar annat än köket i sitt liv. Träning är vår prio nr 2, vilket också gör att tiden blir knapp då och då. Jag har en kategori som jag kallar vardagsmat, där jag kommer att lägga upp mina förslag på snabba men ändå goda middagar. Här kommer ett förslag, lagom till två personer alternativt en middag och en matlåda:

Valfri pasta, idag blev det Farfalle-pasta för mig
1 dl creme fraiche
½ dl grädde
1 msk grönsaksfond
Citronskal från ½ citron

Sätt på en kastrull med vatten. Låt koka upp och häll ner pasta. Rör om, för att inte pasta-bitarna ska fastna i varandra.
Under tiden så blandar man creme fraiche, grädde, fond och citronskal i en annan kastrull och låter koka upp.

Häll upp pasta på en tallrik och skeda över lite citronsås, toppa sedan med valfri ost. För mig idag, så blev det en skiva prästost i mindre bitar.

IMG_0102[1]

Ev förbättring är att lägga till valfria grönsaker. Jag använder gärna zuccini och/eller tomater som man antingen äter färska till, eller låter dem koka med någon minut – antingen i pastavattnet eller i såsen. Även spenat skulle funka fint.

Tillägg: så här såg min citronpasta ut dagen efter, då jag använde den som matlåda hemma. Lika gott dagen efter :)

IMG_0106[1]
Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar