Salamipasta

I helgen så skulle vi gå ut och äta middag tillsammans på restaurang. Söndag var den kväll som passade oss alla och vi började leta restaurang. Inget speciellt öppet, utan bara ett par hotellrestauranger som inte erbjöd något märkvärdigt. Jag föreslog att jag kunde slänga ihop en god pasta istället för att gå ut bara för att, och betala onödigt dyra pengar för något ingen egentligen var sugen på. Vi gick på affären och handlade lite mat och så hem och ställa sig vid spisen. Några i sällskapet tyckte synd om mig, att jag var tvungen att koka ihop något, men jag gillar ju det! Att ställa sig vid en diskbänk och ha en plan i huvudet, ingen brådska och tom ett glas vin intill sig, då är det faktiskt avslappning i min värld.
Nåväl, salamipastan den här gången blev:

Färsk pasta, denna gång tagliatelle
1 gul lök
1 klyfta vitlök
Pinjenötter
Vitt vin
Strimlad salami
Ruccola
Ricottaost
Paprika
Parmesan

Sätt på en stor kastrull med pastavatten.
Hacka löksorterna och stek dem och nötterna i en stekpanna. Lägg i strimlad salami och häll på lite vitt vin. Låt koka ihop en aning och medans pastan blir klar.
Lägg i lite ricottaost och blanda runt.

Fil 000 (16)

När pastan är klar, så häll upp den i ett stort fat. Häll salamiblandningen ovanpå och lägg på ett lager ruccola samt mera ricottaost. Blanda runt en aning och lägg sedan ruccola, ricotta och paprikabitar så det blir snyggt. Ett lager svartpeppar överst och ställ fram på bordet för avnjutning.

På bordet ställer jag också fram parmesan till de som vill ha.

Fil 000 (17)

De ev rester som blir över, funkar också jättebra i matlådan! WinWin :)

Kommentera