Marsmaränger

-

Jag hade tre äggvitor i kylen och ville prova några nya maränger. Tittade på bilder där man haft i choklad, så det ville jag prova. Jag gjorde så här:

3 äggvitor
Citronsaft från 1/4 citron
Knappt två dl socker

Sätt ugnen på 130 grader.
Blanda allt och vispa äggvitorna över ett vattenbad. Marängerna blir segare ifall man vispar över vattenbad och det gillar jag :)

Fil 000 (18)

1/4 dl vispgrädde
1 Mars-godis i mindre bitar

I en annan kastrull mätte jag så upp grädde och la ner Mars-godisen. Lät den smälta och hällde sedan ner chokladsmeten i marängsmeten. Viktigt att marängsmeten är ordentligt vispad, då chokladsmeten tunnar ut marängsmeten en aning.

Fil 000 (19)

Blanda runt lite slarvigt, och klicka sedan upp maränger på en plåt med bakplåtspapper. Jag fick ihop 15 maränger, men allt beror på hur stora man gör dem.

Fil 000 (20)

1h senare så tog jag ut dem och provsmakade med ett glas mjölk. Riktigt goda!

Fil 000 (21)

 

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

1 KOMMENTAR

Lämna ett svar