Köttfärs Bombay

-

I helgen hade jag köttfärs men ingen idé. Jag kollade igenom mitt gamla receptarkiv i pappersform och hittade en god variant från en av mina bröder. Köttfärs Bombay, att kryddas med curry och spiskummin och sedan ätas i pitabröd. Gör så här:

500g köttfärs
1 gul lök
1 vitlök
1 msk curry
1 tsk spiskummin
1 burk krossade tomater
1 dl vatten
1 buljongtärning
Russin
Jordnötter
Salt och peppar

Hacka och bryn löken en kort stund, innan du lägger ner köttfärsen. När köttfärsen nästan är klar, så krydda med curry och spiskummin. Häll på vatten, buljongtärning och krossade tomater.

Fil 000 (27)

Låt puttra medans du skär upp grönsaker och dukar fint, köttfärsen ska bli ganska torr. Strax innan du serverar, så blanda ner russin och jordnötter i köttfärsen.

Fil 000 (28)

Servera tillsammans med pitabröd (idag blev det tortillas eftersom vi hade kvar sedan fredagstacosen), salladsblad, gurka och bananskivor. Lite annorlunda, men gott!

Fil 000 (29)

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Glögg som fredagsdrink

Hyfsa till dig tack!

Chorizopizza med grönkål

Goda chokladkottar till advent

Asiatisk silkestofu-middag

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar