Picklad lök

Att jag som foodie inte har gjort picklad lök förut kanske inte låter helt logiskt, men jag har inte kommit mig för helt enkelt. Förrän i helgen, när jag gjorde picklad rödlök till våra hamburgare. Såå enkelt och såå gott! Har ni inte provat, så gör det:

½ dl ättika
1 dl socker
1½ dl vatten
—-
1 rödlök

Blanda ihop en 1-2-3 lag och häll i en burk. Skiva rödlöken tunt och lägg ner i lagen (jag hade även en klyfta vitlök som fick hänga med, också gott). Låt ligga i en timme ungefär, perfekt medans man fixar det andra.

Picklad lök
Picklad lök

Jag kan säga direkt, att jag kommer att pickla mera i sommar!

Picklad lök

Det går också att spara ett tag ifall det blir picklad lök över, låt det bara ligga kvar i burken. För mig har det inte blivit något kvar, så jag har inte sparat, men ni kan lätt spara en vecka. Förmodligen mycket längre än så.

2 thoughts on “Picklad lök

Kommentera