Picklad lök

-

Att jag som foodie inte har gjort picklad lök förut kanske inte låter helt logiskt, men jag har inte kommit mig för helt enkelt. Förrän i helgen, när jag gjorde picklad rödlök till våra hamburgare. Såå enkelt och såå gott! Har ni inte provat, så gör det:

½ dl ättika
1 dl socker
1½ dl vatten
—-
1 rödlök

Blanda ihop en 1-2-3 lag och häll i en burk. Skiva rödlöken tunt och lägg ner i lagen (jag hade även en klyfta vitlök som fick hänga med, också gott). Låt ligga i en timme ungefär, perfekt medans man fixar det andra.

Picklad lök
Picklad lök

Jag kan säga direkt, att jag kommer att pickla mera i sommar!

Picklad lök

Det går också att spara ett tag ifall det blir picklad lök över, låt det bara ligga kvar i burken. För mig har det inte blivit något kvar, så jag har inte sparat, men ni kan lätt spara en vecka. Förmodligen mycket längre än så.

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

2 KOMMENTARER

Lämna ett svar