Igår onsdag var det ju Chokladbollens dag, och även om jag inte hann posta ett inlägg inför, så hann jag i alla fall baka chokladbollar. Jag har läst på några sidor, där de tipsar om Oboybollar och att de ska vara såå goda. Well, dags att prova göra dem och jag gjorde så här för att få ihop mellan 15-20 bollar:
75 g smör
1 dl O’boy
1 dl florsocker
1 msk kaffe
4 dl fiberhavregryn
2 msk grädde
Pärlsocker eller kokos
Ta fram smöret en stund innan så det hinner bli rumsvarmt. Blanda i O’boy, florsocker, kaffe och havregryn och blanda runt. Ta till sist i grädde, så pass att det binder ihop och blir lagom kladdigt.
Häll upp pärlsocker (eller kokos, det är valfritt) i en liten skål på sidan och rulla bollar av chokladsmeten. Rulla bollarna i pärlsocker och lägg på en assiett. Lägg gärna in dem i kylen en stund så de hinner stelna till lite. Ät dem sedan med njutning! Supergoda tycker jag.
[…] något sött så finns det flera alternativ. Antingen om man bakar en tigerkaka eller bara enkla oboybollar och tar med sig i picknickkorgen. […]