Chokladbollens dag

-

Igår onsdag var det ju Chokladbollens dag, och även om jag inte hann posta ett inlägg inför, så hann jag i alla fall baka chokladbollar. Jag har läst på några sidor, där de tipsar om Oboybollar och att de ska vara såå goda. Well, dags att prova göra dem och jag gjorde så här för att få ihop mellan 15-20 bollar:

75 g smör
1 dl O’boy
1 dl florsocker
1 msk kaffe
4 dl fiberhavregryn
2 msk grädde

Pärlsocker eller kokos

Ta fram smöret en stund innan så det hinner bli rumsvarmt. Blanda i O’boy, florsocker, kaffe och havregryn och blanda runt. Ta till sist i grädde, så pass att det binder ihop och blir lagom kladdigt.

Chokladbollens dag
Chokladbollens dag

Häll upp pärlsocker (eller kokos, det är valfritt) i en liten skål på sidan och rulla bollar av chokladsmeten. Rulla bollarna i pärlsocker och lägg på en assiett. Lägg gärna in dem i kylen en stund så de hinner stelna till lite. Ät dem sedan med njutning! Supergoda tycker jag.

Chokladbollens dag
Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

1 KOMMENTAR

Lämna ett svar