Böcker

-

Jag älskar böcker! Inte så att jag läser mycket, rätt lite faktiskt. Men de gånger jag sätter mig med en bok i lugn och ro, de stunderna är bra! I veckan så gick jag förbi bokhandeln och fastnade för några böcker. Tre böcker till mig, två böcker till min sambo och en bok som min dotter har önskat sig.

Min dotter Alva har nyss upptäckt nöjet med att läsa och försvinna in i en bok. Där boken är så spännande att hon knappt kan sluta läsa. Då skulle jag kunna köpa hur många böcker som helst till henne. Jag har tänkt att gå till biblioteket oftare (det blir bara ca en gång per år idag. Eller ja, två gånger – för jag måste lämna tillbaka boken jag lånade den där första/enda gången). På något sätt är det enklare att gå förbi bokhandeln och köpa boken istället…

Alvas bok. Det är samma författare som skrivit serien om Glasbarnen, som också var de böcker som gjorde att Alva gick från ”jaja, jag läser väl läxan då” till ”mamma, jag vill bara läsa ett kapitel till”. Häftigt!

Jag minns fortfarande min första frivilliga bok. Den heter ”Det blåser på månen” och om jag minns rätt, så låg jag på min säng en hel helg och bara läste.

Böcker


Mina böcker. Den första av Tina Nordström som är den kock som inspirerat mig mest. När hennes första program gick på TV för läääänge sedan, så satt jag som klistrad. Sedan dess har det hänt mycket med min matlagning, men Tina är speciell med sitt ”Jättegott!”.

Nästa bok heter Salsa & Dip och är en blandning röror som man kan äta på bröd eller till pasta. Mums, det måste utforskas.

Sista boken heter Våga vara – visa barnen vägen till bättre självkänsla. Den handlar om föräldraskapet och hur man ska tänka kring gränser och att lösa konflikter tillsammans med sina barn. Tips om hur man ska bli en (ännu) bättre förälder behövs väl alltid?

Sista böckerna köpte jag till min sambo och kommer knappast att bli lästa av honom, men vem vet? Daniel tycker nog om böcker men har ytterst sällan ro att ens börja på en. Under våra fyra år tillsammans så har han börjat på två, men inte läst ut någon av dem. Vi får väl se, men böckerna ovan lät roliga, så jag kanske läser dem istället?

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar