Berlin dag 1 – förmiddag

-

Weekendresa till Berlin. Så skönt att få komma längre ner i Europa och få känna på sommarvärmen. Helst när vi lämnade ett Östersund med +4 grader och regn… Brr!

Vi kom ner på fredagskvällen men koncentrerade oss bara på att hitta hotellet och landa. Bussresa in till tågcentralen och sen en promenad. Vi gick ner i hotellbaren och såg sista 20 minuterna av matchen mellan Frankrike – Rumänien. Sen var det läggdags. Även om man bara sitter på planen, så blir man trött av att resa.

Så, lördagmorgon klev vi upp kl 8, och tog på oss löparkläderna. Det är ett väldigt bra sätt att utforska närområdet och man får springa igång en kropp som känns resestel. Det var långt ifrån något rekordtempo, utan istället rätt många stopp för att kolla kartor och fota fina omgivningar. Efter sju km kände vi oss nöjda, och kom tillbaka till hotellet för en dusch och frukost.

Berlin löpning

Frukosten är också så otroligt mycket godare då man redan gjort ett träningspass. Har ni aldrig provat så är det nog mitt bästa resetips. Dels att få se mera men också att den redan goda hotellfrukosten, blir ännu godare!

Ut på stan för att börja utforska. Vi började vid Potsdamer Platz, där bitar av muren finns kvar. Intressant och ofattbart att få se och läsa om hur muren sträckte sig genom staden.

Potsdamer

Ett litet mellanmål iform av av Häagendazs-glass ?

Haagendazs

Inne på en tvärgata hittade vi ”die Führerbunker”. Den underjordiska bunker där Hitler levde sin sista tid. Det finns dock ingen bunker kvar, den är urblåst sedan länge och man har byggt både hus och parkeringsplats ovanpå. Men en märklig känsla att veta ”det var här under jord som han smidde sina planer”…

Fuhrerbunker

 

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

1 KOMMENTAR

Lämna ett svar