Trasig diskmaskin

-

Vår diskmaskin har gått sönder. Eftersom jag verkligen inte tycker om att handdiska, så är en fungerande diskmaskin ett krav. Det är förmodligen en känsla som är kvar sedan jag var liten och bodde hemma, där vi inte hade någon diskmaskin. Mamma diskade i princip all disk själv, fick ofta hjälp av pappa på kvällskvisten, men på somrarna så var vi barn tvungna att hjälpa till.

Först var uppgiften att diska frukostdisken medans resten av familjen åkte upp på slåttern för att hässja hö. Det var ju så otroligt skönt att ha hela huset för sig själv, så disken var ingen prio. Problemet var att ifall man inte diskat frukosten när de andra kom hem för lunch, så fick man lov att diska lunchdisken också. Och samma med middagsdisken. Jag vet inte hur många gånger jag hade hela diskbänken full efter middagen, och visste att jag bara var tvungen. Att jag då haft en slapp och skön dag bakom mig, hjälpte föga.

Med den här historien i ryggen så är diskmaskin ett krav och en trasig diskmaskin är inget alternativ. När vår nuvarande väljer att lägga av (den diskar fortfarande men bara med kallvatten, då värmefunktionen har gått sönder) så är en ny diskmaskin prio. Vi var till Elon-butiken som ligger två kvarter från oss och beställde en ny. Vi köpte också till hemleverens och montering + att de tar bort den gamla. Sådan suverän service för oss ohändiga ointresserade innevånare!

Då diskfunktionen är begränsad den här veckan, så får jag fundera på lite lättare matlagning så diskmängden minimeras. Jag måste få börja med att tipsa om de snacks-mackor vi åt häromkvällen. Hemmagjort fröknäcke i botten, en skiva avokado, en skiva brieost och toppa med lite citronpeppar. Så enkelt men så gott!

Trasig diskmaskin

Vi har provat det till både champagne och drinkar, och kan mycket väl tänka mig att det passar lika bra till öl eller vin. För att inte räkna bort alkoholfritt. Att ta det till ett glas juice eller mjölk fungerar garanterat lika bra!

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar