Spenat och ädelostpasta

-

En pastarätt som jag har gjort många gånger är spenat och ädelostpasta. Det är en rätt jag lärde mig i Björkliden 1997 när jag jobbade säsong. I Björkliden bodde jag i ett gemensamt hus, och jag hade bara ett rum som var ”mitt”. Resten av huset delade jag med sex st andra kollegor och vi samsades om ett litet kylskåp, två spisplattor, toaletter och dusch.

När jag ser tillbaka på den här tiden så kan jag säga att det var här jag växte upp. Jag var 20 år gammal när jag kom till Björkliden. Kände ingen, hade aldrig åkt tåg (men satte mig på tåget och åkte 80 mil norrut), gillade att åka skidor men var väl inte så duktig, var väldigt kräsen i mat osv. En liten snorvalp helt enkelt.

Nåväl, pastarätten som jag lärde mig laga. Förmodligen fick jag tips av någon kompis, för jag hade nog inte kommit på att jag skulle använda varken ädelost eller spenat helt själv. Så här gör jag nu:

Pasta till fyra personer (den här gången tog jag färsk tagliatelle)
2 dl creme fraiche
½ dl grädde
½ förp Kvibille Gräddädel, ca 80g
70 g färsk spenat (en hel liten påse)
peppar
Ev riven parmesanost

Sätt på en kastrull med pastavatten och koka pastan. I en annan kastrull så kokar du upp creme fraiche och grädde, ner med smulad ädelost och smaksätter med peppar, ta kastrullen av värmen. Låt osten smälta och blanda ner spenaten i den varma såsen så spenaten mjuknar. Blanda ihop pasta och pastasåsen, och din spenat och ädelostpasta är klar! Toppa med riven parmesanost om du gillar det. Riktigt gott!

spenatpasta Spenat och ädelostpasta

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar