Ny diskmaskin

-

Vi slog till på en ny diskmaskin, då vår gamla tyckte att det var dags att säga upp sig. Vi har en Elon-butik bara två kvarter från oss, så det kändes enkelt att börja där. Vi gick runt och tittade, läste på skyltarna och försökte förstå de olika beteckningarna. Vi fick hjälp av butikspersonalen, som kändes vänliga och pålästa. Vi bestämde oss till slut för en Asko-diskmaskin som låg i mellanskiktet prismässigt men i toppklass ur miljösynpunkt. Det kändes som en bra diskmaskin, då det var mindre plast och mera metall. Mindre som kan gå sönder alltså. Även tätare mellan raderna, så färre saker ska kunna ramla igenom gallren.

Vi valde en rostfri utsida, men en rostfri utsida som är kladdfri. Jag och min sambo är smått allergiska för kylskåp och frys som var populära ett tag, där minsta lilla kladd syns jättetydligt. Vi köpte också att till att få diskmaskinen hemlevererad, monterad och den gamla maskinen bortforslad. Två stycken montörer dök upp med diskmaskinen, och på mindre än en halvtimme, så var maskinen utbytt och testkörd. Så skönt att få det fixat och vad snyggt det blev!

asko Ny diskmaskin

Sen är planen att vi ska byta bänkskiva och spis samt ugn, men inte riktigt ännu. Vi avvaktar att huset ska byta allas köksfläktar innan vi sätter igång med bänkskive-bytet. Så det kommer långsamt att bli finare och finare i vår lägenhet.

 

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar