Ratatouille

-

En riktigt höstig rätt är ratatouille. Jag gör aldrig rätten någon annan del av året, men jag kan göra den flera gånger under hösten. Om det är för att jag har mera tid att stå i köket, eller för att smaken stämmer bättre in? Jag vet inte, men det spelar ingen roll heller, för de gånger jag gör det så smakar det väldigt gott! Så här:

1 gul lök
2 stora vitlöksklyftor
1 aubergine
1 zucchini
2 paprikor
Rapsolja att steka i
1 förp krossade tomater
Grönsaksfond
Oregano & basilika
Salt & peppar

Börja med att skära auberginen i skivor, lägga ut dem på en tallrik och strö lite salt ovanpå. Ställ åt sidan och låt den vätska av sig. Hacka sedan alla grönsaker i mindre bitar och börja steka lök och vitlök. Skölj av auberginen och hacka den i samma storlek som zucchinin. När löken är glansig, så häll ner de andra grönsakerna och låt steka några minuter under omrörning. Häll på krossade tomater, grönsaksfond och låt puttra ihop en stund. Smaka av med kryddor.

ratatouille ratatouille1 ratatouille2

De två sista bilderna har Daniel tagit, då han vill att jag ska ta bättre bilder. Lite omständligare men mycket snyggare och tilltalande bilder.

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar