Laktosfri ananas och svartvinbärspaj

-

En väldigt god och enkel paj att göra, är ananaspaj. En lite oväntad ingrediens är att man har créme fraiche i, men jag lovar att den är värd att testa. Denna gång hade jag en gäst som är laktoskänslig, så jag gjorde en laktosfri ananas och svartvinbärspaj. Så här:

100g laktosfritt smör
2 dl vetemjöl
1/2 dl socker
Knappt 1 tsk bakpulver.

Blanda ihop och tryck ut degen i en pajform. Ställ i kylen en stund medans du blandar ihop fyllningen.

1 liten förp krossad ananas (häll av spadet)
160 g svarta vinbär
2 dl laktosfri creme fraiche
½ dl mörkt muscovadosocker
1 tsk vaniljsocker

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop ananas, svarta vinbär, creme fraiche, socker och vaniljsocker. Häll ut den ganska lösa blandningen i pajskalet och sätt in i ugnen. Ca 30 min eller tills den har stannat i mitten. Supergod variant med svarta vinbär i! Det gav den där extra syrligheten som kompletterade en annars väldigt god ananaspaj perfekt. Serveras med grädde eller glass, eller bara precis som den är.

vegetarisk-ananaspaj Laktosfri ananas och svartvinbärspaj

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel40 år
Nästa artikelTrasig diskmaskin

Lämna ett svar