Laktosfri ananas och svartvinbärspaj

En väldigt god och enkel paj att göra, är ananaspaj. En lite oväntad ingrediens är att man har créme fraiche i, men jag lovar att den är värd att testa. Denna gång hade jag en gäst som är laktoskänslig, så jag gjorde en laktosfri ananas och svartvinbärspaj. Så här:

100g laktosfritt smör
2 dl vetemjöl
1/2 dl socker
Knappt 1 tsk bakpulver.

Blanda ihop och tryck ut degen i en pajform. Ställ i kylen en stund medans du blandar ihop fyllningen.

1 liten förp krossad ananas (häll av spadet)
160 g svarta vinbär
2 dl laktosfri creme fraiche
½ dl mörkt muscovadosocker
1 tsk vaniljsocker

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop ananas, svarta vinbär, creme fraiche, socker och vaniljsocker. Häll ut den ganska lösa blandningen i pajskalet och sätt in i ugnen. Ca 30 min eller tills den har stannat i mitten. Supergod variant med svarta vinbär i! Det gav den där extra syrligheten som kompletterade en annars väldigt god ananaspaj perfekt. Serveras med grädde eller glass, eller bara precis som den är.

vegetarisk-ananaspaj Laktosfri ananas och svartvinbärspaj

Kommentera