40 år

-

40 år till ända och jag går in i ett nytt decennium. Mina 40 första år har varit, som det ska, en blandning av glädje och sorg där vissa händelser är starkare än andra.

De två starkaste glädjeämnena är såklart mina barn som så smått börjar komma upp i ålder och klarar sig mer och mer själva. Jag är ingen bebismamma, utan tycker istället att det är mycket roligare ju äldre de blir och ju mer avancerade samtal man kan ha med dem. Istället ser jag ser fram emot deras framtid, och funderar då och då vart deras liv kommer att föra dem. Huvuddelen av åtminstone den äldstas uppfostran är nog klar, och jag känner mig trygg med att hon kommer att ta rätt beslut i livet.

Mitt eget liv går i full fart och jag försöker hinna med alla intressen som jag har. Sedan ett drygt halvår har jag dessutom den här bloggen som tar en del tid. Men det gör inget, jag har roligt och jag gör det jag tycker är kul. Att med jämna mellanrum sortera bort det som man blir mindre glad av, gör skillnad. Att omge sig av människor som ger energi istället för att ta energi gör skillnad. Att ta sig tid att träna och att utmana sin kropp, gör skillnad.

Ett ställe där jag finner ro är just i köket. Att få klura på en maträtt, handla till denna maträtt och planera in när jag kommer att ha tid att göra den. Att hacka råvaror, röra i grytor eller att grädda en kaka gör att jag känner frid och hinner landa i tanken. Att sedan få dela med mig av den känslan till er, är tanken med den här bloggen. Jag vill inte att ni ska känna stress och press kring matlagning, utan att ni tack vare den här bloggen kan hitta goda och lätta maträtter som förgyller ert liv på samma sätt som mitt.

Nästa decennium – vad kommer det att innehålla? Jag vet inte, men jag är inte orolig. Med 40 år i bagaget så har jag tillräckligt mycket skinn på näsan, tillräckligt med erfarenhet och trygghet i mig själv, så jag vet att det kommer att bli bra. Jag kommer att fortsätta ha roligt och omge mig av människor som jag mår bra av. Tack för idag och jag hoppas att vi snart ses igen!

40 år

En bild från Daniels blogg, där han gjort ett bildinlägg till min ära.

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

2 KOMMENTARER

Lämna ett svar