Raw chokladbollar

-

En dag när jag var och handlade så gick jag förbi en påse Go Raw Ball Mix. Spännande att göra egna Raw chokladbollar och att slippa köpa alla ingredienser var för sig, tänkte jag och slog till. Häromkvällen så tog jag fram påsen och lockade in Saga i köket. Vi läste på baksidan och funderade lite, men sen satte vi igång.

rawbollar1

Man häller ner halva frömixen i mixern/matberedaren med knivar, tillsammans med ½ dl vatten. Kör sedan mixern på hög fart i 1 minut och häll sedan ner resten av frömixen. Kör mixern tills blandningen har blivit smetig och stäng då av mixern. Rulla bollar av frömixen och rulla bollarna i valfri topping. Jag valde pumpafrön och kokosflingor (själva toppingen ingår inte, utan man får använda något som man har hemma). Riktigt goda, och inte alls så söta som chokladbollar annars blir. Min dotter var inte lika övertygad, utan bollarna lockar nog mera den vuxna befolkningen.

Raw chokladbollar

 

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar