Sötstark korvgryta

-

Jag hade tagit fram en bit falukorv från frysen och ville inte göra makaroner och stekt falukorv. Förstå mig rätt, det är verkligen jättegott med stuvade makaroner och stekt falukorv, men väldigt sällan. Jag hittade receptet på sötstark korvgryta inne hos Matplatsen och ville prova. Ändrade lite, så det här är min variant:

400 g falukorv
1 hackad rödlök
1-2 hackade vitlökar
2 dl grädde
1 dl creme fraiche
1/2 dl sweet chili sås
1 tsk oregano
salt
svartpeppar
cayennepeppar

Skär korven i mindre bitar och stek tillsammans med strimlad paprika och schalottenlök tills de mjuknat något. Tillsätt grädde, crème fraîche, oregano och sweet chili. Smaka av med salt, svartpeppar och cayennepeppar. Låt puttra samman ca 5 minuter.

sotstark-korvgryta

Sötstark korvgryta

Jag serverade med nykokt färsk pasta och riven parmesan, men den funkar också alldeles utmärkt tillsammans med ris. Även resterna i matlåda är supergoda!

sotstark-korvgryta2

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar