Smartson Tikka Masala

-

Ett nytt test via Smartson, där jag fick möjligheten att prova kryddan Tikka Masala och brödet Naan-bröd. Jag hade en påse med kycklinginnerfilé från Kronfågel (alltid svenskt kött) i frysen, som var på 700 gram. Enligt baksidan på påsen så skulle man ha 500 gram kyckling, men jag tänkte att det är bra med mera mat då resterna kan bli matlåda. Så här gjorde jag:

700 g Kycklinginnerfilé
2 dl creme fraiche
½ påse Tikka Masala från Santa Maria
Sockerärtor
Ris till servering

Börja med att sätta igång en kastrull med ris och sätta ugnen på 200 grader. Dela kycklingen i mindre bitar och stek i smör i en stekpanna. När köttet fått en yta runt om, så vänd ner 2 dl creme fraiche och smaka av med krydda. Jag tog halva påsen då jag har två skeptiska tjejer hemma, och det inte får vara för starkt. Låt puttra i stekpannan så kycklingen blir helt klar och riset kokar färdigt. Innan servering vände jag ner sockerärtor, så rätten fick ett grönt inslag och det blev lite finare att titta på. De smakar ju gott också.

tikkamasala

Naanbrödet la jag på en plåt och penslade med lite flytande smör. In i ugnen i några minuter, så de blir varma och jäser upp en aning. Ta ut och dela i mindre bitar. Vid servering så ställde jag fram creme fraiche och Mango Chutney för de som ville ha.

tikkamasala1

Betyget då? Det bästa var att tjejerna tyckte om det båda två och att min yngsta dotter Alva till och med tog om. Det händer inte ofta då det ställs fram ny mat på bordet, vilket gör att jag måste ge betyget mycket väl godkänt! Jag och Daniel äter det mesta, och det här var riktigt gott och något vi kommer att äta igen.

Smartson Tikka Masala

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar