Hasselbackspotatis

-

Ett lite bortglömt recept, i alla fall i min närhet. Personligen gör jag nästan alltid egen klyftpotatis (med skalet på) när det är lite festligare mat, alternativt potatismos eller vanlig kokt potatis till vardags. Men så kom jag av en händelse på Hasselbackspotatis, och gjorde slag i saken. Så här:

6 potatisar
salt och vitpeppar
smör till formen
ströbröd

Sätt ugnen på 200 grader. Skala potatisen och skär skivor (ca 0,5 cm) nästan helt igenom, lämna lite i botten så potatisen håller ihop. Lägg potatisarna i en smord form och ta lite smör ovanpå potatisarna. In i ugnen och låt dem stå där ca 30-45 min (beroende på storlek på potatisarna). Ta ut någon gång under tiden och pensla på lite mera smör. Salta också.

hasselbackspotatis

De sista fem min av gräddningstiden, så kan man strö på ströbröd på toppen. Jag serverade det till fläskfilé som jag stekt i skivor, Sagas bearnaisesås och även en svampsås. Supergott alltihopa och jag kommer att göra Hasselbackspotatis igen snart.

hasselbackspotatis1

Hasselbackspotatis

 

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar