Mor- och dotterdag

-

Att bara umgås med ett barn i taget är så skönt! Att få ha en mor- och dotterdag. Man har möjligheten att ägna all sin uppmärksamhet till endast ett barn och man ser hur det barnet njuter. Att få ha sin mamma helt för sig själv en hel dag – vilken lycka! Jag hade inget eget planerat eller något eget på inköpslistan, utan dagen fick gå i Sagas intresse. Tanken var att hon skulle få gå in i de butiker som hon kände sig intresserad av och att vi kunde gå omkring i lugn och ro. I vårt stressade samhälle så kändes det som en underbar dag tillsammans med min dotter.

Jag och Saga åkte till tågstationen på söndagsmorgon, och så åkte vi till Sundsvall över dagen. På tåget så hade jag förberett så vi fick lite fika och då gick 2½h ganska fort. Vi pratade ibland, men så sjönk vi ner i varsin bok en stund också. Det är avslappnande att åka tåg då och då. Väl framme i Sundsvall så tog vi en promenad till busstationen, eller Navet som det kallas där. Bussen till Birsta stod inne så vi kunde hoppa på direkt. Vi började med en lunch på Ikea, innan vi gick vidare mot Birsta City.

mordotter

Ett par timmar senare så hade vi handlat jeans, strumpor och träningskläder. Blivit medlemmar på H&M båda två och gått oss ganska trötta. Vi var nöjda med Birsta City och gick över till Ikea. Där gick vi och kollade lite olika lösningar och Saga provade de flesta sängarna, även de som var för små…

mordotter3

Vi hittade just ingenting på Ikea den här gången, vi handlade bara fyra stycken ramar som vi redan tänkt ut där hemma, i övrigt var det inget som lockade oss. Ett besök på Ikea och notan slutade på 116kr, det måste vara någon form av rekord? Vi betalade och gick istället till fiket, köpte varsin frozen yougurt och satte oss i cafédelen. Väntade ut bussen som skulle ta oss tillbaka in till stan och tågstationen.

Mor- och dotterdag

Ett par trötta brudar i väntsalen på tågstationen. En väldigt skön dag bara vi två, då vi hann umgås utan störmoment (syskon, sambo, TV, kompisar, telefoner osv) hela dagen. Jag vet att Saga uppskattade att umgås med sin mamma lika mycket som jag uppskattade att få umgås med henne.

mordotter2

Väl på tåget så öppnade vi våra takeaway-lådor med panpizza, köpt på BiteLine inne på tågstationen. Vi hann inte äta i restaurangen, utan köpte med oss till tågresan. Väldigt gott och nödvändigt med middag. Dagen avslutades med att vi blev upphämtade på tågstationen hemma i Östersund och fick åka hem till en varm lägenhet. Borta bra men hemma bäst!

 

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelRädda bearnaisesåsen
Nästa artikelHasselbackspotatis

Kommentera