Kikärtspannkakor

-

Meatfree monday idag. Vi försöker iof äta vegetariskt fler dagar än så, och inte heller spikat på måndagar, men det är en bra tanke att få in minst en köttfri dag varje vecka. Några oväntat goda plättar/pannkakor är de här. Att mosa lite kikärtor och blanda i, gör maträtten både matigare och nyttigare. Godare också, om du frågar mig. Kolla in de här:

2 ägg
1 dl kikärtor
2 1/2 dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 1/2 dl mjölk
Salt
4 msk smör

kikartspannkakor

Börja med att mosa kikärtorna med en mixer. Knäck sedan äggen i en skål och vispa ihop dem med kikärtsmoset. Blanda ner mjöl och bakpulver och späd med mjölken och smör. Vispa och blanda det till en smet och smaksätt med salt.

Serveras antingen med jordgubbssylt eller creme fraiche (ev hackad rödlök) och rom. Båda varianterna funkade hemma vid vårt matbord häromdagen.

Kikärtspannkakor

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar