Pastasås med paprika, skinka och ädelost

-

Att komma hem utan matidéer och att man måste föda sitt barn innan hennes träning. Vad gör man då? Pasta var ganska givet, och ifall hon får välja själv så äter hon bara pasta med salt. Punkt. Själv vill jag ha någon smak och dessutom tömma kylen på något som jag inte har andra planer på. Så här blev det den här gången, då jag gjorde en pastasås med paprika, skinka och ädelost:

Pasta till fyra personer

1 grön paprika
1 paket smörgåsskinka
2 msk smör
2 msk mjöl
2 dl mjölk
Ädelost
Peppar och ev salt

Sätt på pastavatten och skär under tiden paprika och skinka i mindre bitar. Ta en annan kastrull och gör en bechamelsås: smält först smöret. Vispa ut mjölet i det smälta smöret och häll sedan på mjölk i omgångar. När det är lagom utspätt så ta i paprikan och skinkan. Rör runt och blanda ner ädelost i mindre bitar, så den får smälta. Smaksätt med peppar och ev salt (prova dig fram, ädelosten kan upplevas som salt så det räcker). Servera ev med riven parmesanost på toppen.

pastasas-skinka-adelost

Pastasås med paprika, skinka och ädelost

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar