Även matbloggare äter vardagsmat, så i det här inlägget vill jag visa att även tråkig mat kan vara snygg och se god ut. Jag håller på att lära mig att ta snyggare foton i och med den här bloggen, så idag blev ett steg i den riktningen. En lite roligare blodpudding har jag försökt presentera. Vad tycker ni? Är det tom så att blodpuddingsmiddagen ser godare ut bara man gör sig till lite? Hur gör ni för att få tråkigare mat att se roligare ut? Kommentera gärna!
Min mamma började servera stekta äppelklyftor till blodpudding, och det har jag fortsatt med. Att få ett sött bidrag på sidan gör skillnad. Så här kommer min variant på en lite roligare blodpudding – en vardagsräddare, som i vårt fall räckte till två personer:
1 bit blodpudding
1 äpple
1 paket bacon
lingonsylt
Börja med att skära upp allt och göra det i ordning, att göra en mise en place även fast det bara är en vardagsmiddag gör att hela matlagningen kan ske i lugn och ro.
Efter stekningen, lägg upp maten på en snygg tallrik och servera gärna juice till blodpuddingen – allt för att ta tillvara på det järn som blodpuddingen innehåller. Allt annat än mjölk är bra för järnupptaget, men något med c-vitamin är bäst. Mjölken hämmar järnupptaget, så skippa mjölken för en gångs skull.
Idag var det Daniel som tog bilderna, men jag är under upplärning.