Skumtomtefudge

-

Lagom till advent så kommer alla fina bilder på julgodis, så även här. Här kommer mitt första bidrag, skumtomtefudge. Sött, rosa och väldigt gott! Jag gör nog ett par-tre omgångar av de här under november/december då det är strykande åtgång! Så här:

1 påse skumtomtar, ca 12 st
50 g smör
1 dl grädde
1,5 dl socker
150 g vit choklad

Börja med att ta fram en form, smöra den eller lägg dit ett bakplåtspapper. Blanda allt utom chokladen i en kastrull och sätt på spisen. Låt koka tills tomtarna smält och allt blivit en smet. Hacka under tiden chokladen i mindre bitar. Häll ner chokladen och rör runt så chokladen smälter och blandas med resten.

skumtomtefudge

skumtomtefudge1

Häll upp smeten i formen och ställ in i kylen för att stelna. Skär upp i snygga bitar. Servera (och förbered dig på att det kommer att ta slut – fort)!

skumtomtefudge2

skumtomtefudge3

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

3 KOMMENTARER

  1. Gjorde den här godisen förra veckan och den blev så god, nästan slut nu. Tänkte att jag ville ha en liknande med lakrits så jag bytte skumtomtar mot stora mjuka salta S-märken och lite salmiakpulver. Och den vita chokladen mot vanlig ljus choklad. Sen gjorde jag som ditt recept och det blev jättegott.
    ?

Lämna ett svar