Pastasallad med farfalle

-

Min dotter Alva håller på att växa upp och i och med det fundera över vad hon vill här i världen. Hon har i alla tider tyckt om djur, och vill att man ska vara rädd om djuren. Det var också samma dotter som körde ett försök till att bli vegan över en natt precis före sommaren. Det gick inte så bra då, mycket för att jag själv inte var förberedd eller är så insatt i helt vegansk kost. Hon har i alla tider ätit väldigt lite kött, så att hon den här helgen kom på att hon ville vara vegetarian var väl ingen överraskning direkt. Jag står bakom henne och hennes beslut, men jag kräver också att ifall hon vill vara vegetarian, så ska hon köra det fullt ut – inte bara när det är något mindre gott kött som serveras.

Jag berättade också, precis som förra vegan-dagen (för det blev bara vegansk mat en dag, sen ville hon inte mera), att jag behöver tips om vad hon vill och kan äta som vegetarian. Inte vad hon inte ska äta, utan vad hon ska äta. Hon tittade i en kokbok, och fastnade för pastasallad med farfalle. Så det fick det bli till dagens lunch:

Farfallepasta till fyra personer
Salladsblad
1 tomat
10 cm gurka
1 paprika
1 avokado
10-15 bitar marinerad fetaost (Arla)
pressad citron
svartpeppar

Koka pastan en stund innan, så den hinner svalna (alternativt spola under kallt vatten). Blanda ihop sallad, tomat, gurka och paprika. Häll över pastan och blanda. Skär bitar av avokadon, skeda ut fetaostbitarna och ta lite av marinaden och ringla över salladen. Pressa över lite citron och dra ett par drag med pepparkvarnen. Servera.

Pastasallad med farfalle

Vi äter ofta pastasallad på sommaren, så man vill ha kall mat, men det var länge sedan nu och det var väldigt gott!

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar