Gotlandssöndag

-

Dag två på Gotland klev vi upp lite tidigare och åt frukost på hotellet. Mätta och belåtna satte vi oss i bilen och tog sikte söderut istället. Eller inte bara söderut, utan dagens mål var södra spetsen av Gotland. Vår Gotlandssöndag var igång.

Längs vägen så passerade vi den lilla orten Alva och vi var naturligtvis tvungna att stanna och ta en bild, skickades såklart till min dotter Alva också. Tänk att ha en egen by – det vore rätt coolt faktiskt!

alva-gotland

Vi åkte vidare och kom till slut till södra spetsen av Gotland och Hoburgsgubben. Där klev vi ur bilen och gick omkring en stund. Det finns skyltar uppsatta där man kan läsa historien kring Hoburgsgubben och också området runt omkring. Gotland har ju historiskt sett varit väldigt viktig då mycket handel har skett på ön.

gotlandssondag

gotlandssondag1

Just Hoburgsgubben är en rauk längst söderut på Gotland, och det finns otaliga historier om denne gubbe. Om att han tex kunde ge presenter ifall folket fått barn osv. Folket ville såklart bjuda in Hoburgsgubben till sina kalas, men han kunde aldrig komma… Han har även en sängkammare som ligger i nära anslutning.

gotlandssondag2

Väderkvarnar såg vi lite här och där medans vi åkte runt på Gotland och jag tycker att de är väldigt vackra. Vackra till utseendet och fridfulla på något sätt.

Gotlandssöndag

Vi avrundade vår Gotlandssöndag med att åka mot Visby igen. Vi hade hunnit bli rejält hungriga, då många matställen hade stängt för säsongen. Vi åkte in till samhället Burgsvik och hittade ett cafe/restaurang som hade laddat upp med farsdagserbjudanden. Vi fick oss en stor tallrik gotländska kroppkakor, serverade med skirat smör och vitsås. Gissa om jag blev mätt!

gotlandssondag4

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar