Risgratäng med köttfärs

-

Jag hade kvar kokt ris i kylskåpet och visste inte alls vad jag skulle hitta på för mat. Samtidigt så fick jag hem en stor laddning köttfärs av en bekant idag, så jag tänkte att det måste gå att kombinera. Så här gjorde jag min risgratäng med köttfärs:

2 dl kokt ris
500 g köttfärs
2 dl creme fraiche
1 dl grädde
Svartpeppar och salt
Pasta och pizzakrydda
Cheddarost

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg det kokta riset i botten på en ugnsform. Stek köttfärsen och dela den i småbitar. Blanda ner creme fraiche och grädde och smaksätt med kryddor. Lägg ovanpå riset och strö riven cheddarost högst upp. In i ugnen, samtidigt som du fixar tillbehören.

risgratang

De tillbehör jag hade idag, var:
Fetaostsås
Guacamole
Nachochips
Gurka i mindre bitar
Paprika i stavar

Risgratäng med köttfärs

Det kändes som en ”släng ihop vad jag hade hemma” men när min äldsta dotter Saga ger tummen upp och säger att jag gärna får laga det igen, så är det ett riktigt bra betyg! Extra roligt när de kräsna barnen säger att det var gott!

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar