Kyckling i julmustsås

En väldigt god rätt så här när det närmar sig jul är kyckling i julmustsås. Jag har gjort den massor av gånger och funkar lika bra när det närmar sig påsk. Jag har hittat receptet hos Pernilla Wahlgren en gång i tiden och har sparat det i min handskrivna bok. Pernilla serverar sin rätt med rotfrukter, men jag brukar göra det enklare och servera med ris. Här kommer receptet för fyra personer:

4 kycklingfiléer
4cm ingefära
1 kruka rosmarin
Olivolja
Salt & peppar

Såsen:
4dl créme fraiche
4 dl julmust
2 msk kycklingfond
2 tsk riven ingefära
2 tsk hackad rosmarin
2 msk soja

Sätt ugnen på 200 grader och börja med kycklingen. Skär i kycklingen så det blir en ficka och lägg dit skivad ingefära och hackad rosmarin. Krydda också med salt och peppar. Vik över fickan och lägg kycklingarna i en ugnsfast form och sätt in i ugnen. Sätt också igång en riskastrull.

kycklingjulmustsas

I en annan kastrull blandar man ihop creme fraiche, julmust, fond, riven ingefära, hackad rosmarin och soja. Låt börja puttra och att creme fraichen löses upp och blandar sig. I slutet kan man göra en toppredning genom att blanda ut lite mjöl med någon vätska och blanda i. Servera tillsammans med en god sallad.

kycklingjulmustsas1

Kyckling i julmustsås

Kommentera