Pepparkakepancakes

-

American Pancakes med pepparkakskryddor blev pepparkakepancakes och morgonens frukost i skärgården. Något jag aldrig provat, men åh vad roligt det är när man testar något för första gången och det blir supergott! Såklart uppskattat runt bordet, då både sambo och mina tjejer verkligen gillar vanliga American Pancakes. Så här gjorde jag:

5 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
2 msk florsocker
2 msk vaniljsocker
0,5 tsk salt
1,5 tsk pepparkakskrydda
2 ägg
3 dl mjölk
4 msk smält smör

Blanda torra ingredienser för sig och blöta för sig, och blanda sedan ihop dem i en och samma skål. Stek smeten i en stekpanna (ta den inte alltför varm, då bränns plättarna lätt). Använd lite mera smör i stekpannan, så blir plättarna ännu godare. I och med bakpulvret så kommer de små plättarna att svälla upp en aning.

Servera dina American Pancakes med Nutella, ljus sirap, grädde eller sylt. Som sagt, detta är favoritfrukosten på våra hemmahelger. Prova och kommentera ifall ni tyckte att det var gott med en pepparkaketouch. Det tyckte vi!

American Pancakes med pepparkakskryddor blev pepparkakepancakes

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar