Pepparkakepancakes

American Pancakes med pepparkakskryddor blev pepparkakepancakes och morgonens frukost i skärgården. Något jag aldrig provat, men åh vad roligt det är när man testar något för första gången och det blir supergott! Såklart uppskattat runt bordet, då både sambo och mina tjejer verkligen gillar vanliga American Pancakes. Så här gjorde jag:

5 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
2 msk florsocker
2 msk vaniljsocker
0,5 tsk salt
1,5 tsk pepparkakskrydda
2 ägg
3 dl mjölk
4 msk smält smör

Blanda torra ingredienser för sig och blöta för sig, och blanda sedan ihop dem i en och samma skål. Stek smeten i en stekpanna (ta den inte alltför varm, då bränns plättarna lätt). Använd lite mera smör i stekpannan, så blir plättarna ännu godare. I och med bakpulvret så kommer de små plättarna att svälla upp en aning.

Servera dina American Pancakes med Nutella, ljus sirap, grädde eller sylt. Som sagt, detta är favoritfrukosten på våra hemmahelger. Prova och kommentera ifall ni tyckte att det var gott med en pepparkaketouch. Det tyckte vi!

American Pancakes med pepparkakskryddor blev pepparkakepancakes

Kommentera