Restaurang Republiken

-

Vi hade svärmor Ingalill och hennes sällskap Anders på besök i några dagar och då strävar både jag och Daniel att de ska få uppleva det bästa från Jämtland. Vi brukar därför besöka olika ställen, både butiker och restauranger. En väldigt mysig restaurang i centrala Östersund heter Restaurang Republiken, så det fick bli kvällens val. På vägen in mot Östersund så hade vi först planerat in Surfbuktens luciatåg och att få se Storsjöodjurets son Birger agera lucia. Vi hade med oss tomteluvor och levande ljus för att kunna bidra till julstämningen. Luciatåget med Birger i fronten skred fram till scenen och sen sjöng luciatåget några fina sånger. Roligt påhitt och ett uppskattat luciatåg.

Vi gick sedan vidare in mot Östersund och vårt bokade bord. Vi kom in och satte oss och fick våra menyer att titta i. En kort stund senare kom hovmästaren förbi och förklarade upplägget för kvällen. De har i sin meny både kvällens fångst (fisk) och kvällens grilltallrik (kött) och dessa varierar i pris beroende på vad som är kvällens utbud. Vi beställde vad vi ville ha och fick också in vår dryck snabbt. Tyvärr tog maten lite längre tid på sig, med förklaringen att det var en ny ensam kock i köket. Förseningen är inget vi upplevt tidigare, så det måste ha varit en engångsgrej. Nåväl, jag valde Wallenbergare den här kvällen och ugnsbakad sötpotatis. Mums vad gott det var!

Tidigare har jag provat burgaren The Burger och någon smakstark gryta. Allt jag och mina olika sällskap har provat har varit jättegott, så jag kan varmt rekommendera restaurangen. Ett bra kök i en mysig restaurang helt enkelt.

Restaurang Republiken

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar