Granola med smak av pepparkaka

-

Min sambo Daniel älskar pepparkakor. Alltså. Älskar. Pepparkakor.

Själv har jag alltid gillat pepparkakor, men efter att jag jobbade en månad på Nyåkers pepparkaksfabrik, så fick jag liksom nog av doften under några år. Under tiden jag jobbade på fabriken så åt jag kanske tio pepparkakor totalt. Jag äter sedan flera år tillbaka flera pepparkakor varje år och alltid alltid Nyåkers. De smakar bäst av alla jag smakat, och när jag dessutom har jobbat på fabriken så känner jag mig patriotisk.

Med allt snack om pepparkakor, så passade jag på att testa granola med smak av pepparkaka. Då får vi se ifall Daniel blir nöjd? Så här:

8 dl havregryn
6 dl rågflingor
1 dl pumpafrön
1 dl sesamfrön
1 dl solrosfrön
1 dl linfrön
1 dl vetegroddar
1 dl hackad mandel
2½ msk pepparkakskrydda

Blanda de torra ingredienserna i en stor skål.

Blanda i en annan skål:
1 dl mörkt muscovadosocker
1 dl rapsolja
2 dl varmt vatten
1 msk vaniljsocker
1 tsk salt

Häll över vattenblandningen och rör, så att allt torrt blir lite fuktigt. Häll över i en långpanna och sätt in i ugnen 200 grader. Efter ca 30 min med ett par omrörningar så har du färdig granola! Låt svalna och häll sedan över i en snygg burk!

Granola med smak av pepparkaka

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Glögg som fredagsdrink

Hyfsa till dig tack!

Chorizopizza med grönkål

Goda chokladkottar till advent

Asiatisk silkestofu-middag

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

4 KOMMENTARER

    • Haha, jag var tvungen att berätta om smaken innan du kände den ;) Men det var väldigt lagom mycket smak – hade det smakat för mycket så blir det inte gott att ha på frukostfilen.

Lämna ett svar