Min sambo Daniel älskar pepparkakor. Alltså. Älskar. Pepparkakor.
Själv har jag alltid gillat pepparkakor, men efter att jag jobbade en månad på Nyåkers pepparkaksfabrik, så fick jag liksom nog av doften under några år. Under tiden jag jobbade på fabriken så åt jag kanske tio pepparkakor totalt. Jag äter sedan flera år tillbaka flera pepparkakor varje år och alltid alltid Nyåkers. De smakar bäst av alla jag smakat, och när jag dessutom har jobbat på fabriken så känner jag mig patriotisk.
Med allt snack om pepparkakor, så passade jag på att testa granola med smak av pepparkaka. Då får vi se ifall Daniel blir nöjd? Så här:
8 dl havregryn
6 dl rågflingor
1 dl pumpafrön
1 dl sesamfrön
1 dl solrosfrön
1 dl linfrön
1 dl vetegroddar
1 dl hackad mandel
2½ msk pepparkakskrydda
Blanda de torra ingredienserna i en stor skål.
Blanda i en annan skål:
1 dl mörkt muscovadosocker
1 dl rapsolja
2 dl varmt vatten
1 msk vaniljsocker
1 tsk salt
Häll över vattenblandningen och rör, så att allt torrt blir lite fuktigt. Häll över i en långpanna och sätt in i ugnen 200 grader. Efter ca 30 min med ett par omrörningar så har du färdig granola! Låt svalna och häll sedan över i en snygg burk!
Ja, jag älskar pepparkakor. Året runt! Granolan också, när jag tillslut vaknade ur dvalan och kände smaken! ;)
Haha, jag var tvungen att berätta om smaken innan du kände den ;) Men det var väldigt lagom mycket smak – hade det smakat för mycket så blir det inte gott att ha på frukostfilen.
Håller med helt. Men nej, jag kände inte smaken först faktiskt men gör det definitivt nu.
[…] här blogginlägget). Ärligt talat var jag inte jätteimponread över müslin utan föredrar min sambos hemmagjorda granola istället. I övrigt, helt okej innehåll i boxen och det mättade bra. På bilden kan ni skymta […]